zondag, februari 22, 2004


SPORTSKINS

Mijn semi-sektarisch gedrag moet niet gekker worden nu. Want ik zit namelijk nu achter mijn toetsenbordje te herstellen van mijn lange zondagse trainingsloop in steunkousen. Ja, een variant voor sporters dan. Sportskins heet het gevalletje en door de steun moet het 21 kilometerzuur nu mijn benen uitlopen. Vraag me niet hoe het werkt, maar het voelt wel lekker aan.

Sinds een jaar of twee ben ik toegetreden tot het gilde der hardlopers op een atletiekvereniging. Bij Voorneatletiek. Iedere woensdag en vrijdagochtend moet ik er gewoon bij zijn. Ik heb al heel veel kruisjes bij de diverse loopgroepen gezet en sinds september loop ik in groep 2. Bij Sjoukje. Eerst liep ik jaren voor mezelf, want als ik hardliep kon ik echt geen gelul aan mijn kop dulden, maar nu betrap ik me erop, dat ik zelf nog geen moment mijn kop kan houden. Het kan raar lopen. Ik kakel alle kanten op en als ik dan eens een keer niet op mezelf let merk ik gewoon dat de rest dat ook loopt te doen. Sociale beesten zijn we dan met z’n allen. Licht euforisch, want dat is de toestand die veroorzaakt wordt door het hardlopen. De natuurlijke pijnstillers, die het lijf aan gaat maken werken als een drug. Meer! Meer!

De een is er natuurlijk gevoeliger voor dan de ander, maar toch zijn er tijdens dat hardlopen vaak momenten waarop je juist heel creatief wordt of dat in mijn geval weer die overvloedige beeldenstorm in mijn kop een beetje gaat luwen en dat is soms ook heel erg welkom. Het brengt je weer een beetje in balans.

Mits goed gedoseerd getraind dan natuurlijk, want er waren de afgelopen tijd ook dagen dat ik door een hoog (natuurlijk) testosteronspiegeltje en mijn aanstaande midlifecrises een neiging tot uitsloverig gedrag vertoon en dat moet je wel eens bekopen met één grote middagdip. Nou en precies daarvoor heb ik nu een herstelbroek gekocht. Het kost een paar centen, maarlink naar: www.edart.nl

2 opmerkingen:

Anoniem zei

I am very happy to read this article..thanks for giving us this useful information. anti viral

Anoniem zei

The article was very interesting and informative for me. weight loss Read a useful article about tramadol tramadol