vrijdag, maart 12, 2004

.

GOEDKOOP BELLEN

Allemachtig, wat heb ik sinds ik vanochtend ben opgestaan een labiel gevoel over me. Alsof er allerlei kaboutertjes door mijn lijf aan het rennen zijn. Af en toe zitten er een paar ter hoogte van mijn strot. Ik hoor ze af en toe gewoon zelfs praten, met die irritant hoge stemmetjes, alsof ze een hete luchtballon met helium hebben opgezogen! Wat zal ik dan morgenochtend allemaal wel niet gaan beleven.

Ook mijn oog-handcoordinatie en timing is even niet meer wat het geweest is en dat is in mijn beroep niet echt handig, maar in het kader van het experiment is het wel weer eens lekker therapeutisch om nu ook weer eens buiten de lijntjes te schilderen, moet ik maar denken. Want dat komt er ook nog eens bij. Zondag is de opening van mijn expositie in galerie Henk J. Pruijsen in Warmond net boven Leiden, maar dat is het niet wat me deze stijve bovenlip doet bezorgen. Het werk hangt daar nu al. Nee, het is weer dat hardlopen.

Morgen ga ik voor het eerst de halve van Oostvoorne rennen en daarom probeer ik mezelf nu gewoon wat moed in te schrijven. In de trend van wat kan me nou eigenlijk allemaal gebeuren ? Ik ben optimaal voorbereid. Heb genoeg kilometers in de benen en ik heb alles wat er ook maar enigszins mogelijk is om te hebben op het gebied van hardlopen. Alleen nog geen mobiel infuusje voor de nodige vochttoediening, maar dat komt ook heus nog wel. Ik kan er verder echt niks meer bij verzinnen. Heb nu zelfs die colagelletjes aangeschaft met mijn laatste spaarcentjes, want echt goedkoop is dat hardlopen met dit soort voer nou ook niet bepaald. Maar goed, het gaat misschien ook nog wel eens over, dat fanatisme, hoewel ik bij veel mensen binnen de vereniging nog geen spoor van beterschap heb gezien.

Op dit soort dagen belt er dan natuurlijk ook een hele snelle jongen met dé aanbieding van mijn leven om goedkoper te bellen. U kent ze vast wel die gasten, zo glad als een aal en getraind tot op het bot met de eerste vraag, spreek ik met die en die ? En voor je het weet ben je dan toch in gesprek met ene Dennis. En als u nu beslist zet ik u vanmiddag nog over op Pretiumtelecom, we zijn de goedkoopste omdat niemand nog van ons gehoord heeft, dat kost alleen maar geld ! Per slot van rekening bent u dan degene die dat allemaal moet betalen. U bent een dief van uw eigen portemonnaie als u niet op onze aanbieding ingaat en U hoeft er zelf ook al niets voor te doen en gegarandeerd betaald u bij ons de laagste prijs meneer van der Hoek ! Het maakt mij niet uit hoor wat u doet, want ik stap hier straks om vijf uur de deur uit !

En ik sputter nog wat tegen dat het bellen van mensen zoals ik natuurlijk ook helemaal niks kost en dat hij zijn werk natuurlijk in de sfeer van liefdadigheid doet. Mijn nekharen gingen al een beetje overeind staan en als je dan zachtjes opgepompt wordt met adrenaline zou je deze Dennis dan gewoon toe willen schreeuwen: Man, ik héb helemaal geen telefoohooon !!!

Maar goed, dit gedrag van mij is nog maar het gevolg van een halve marathon en ik vraag me gewoon af hoe de mensen toeleven naar de hele marathon begin april. Ik wil die mensen en dan ook vooral de naaste familieleden in ieder geval nu alvast heel erg veel sterkte toewensen, vooral diegenen die het voor het eerst gaan doen.

Ik hoop voor ze dat die kaboutertjes dan een beetje zachtjes zullen praten. En dat ze niet door Dennis gebeld zullen worden.


klik hier voor kunst van Ed van der Hoek

Geen opmerkingen: