zaterdag, juli 10, 2004

WORTELTAART MET MONCHOUKAAS

Het gaat wel weer een beetje. Ik kom net uit de kuil. Of zou het in dit verband de put heten ?

De kuil is de verzamelplaats voor de lopers en loopsters die maar geen genoeg kunnen krijgen van al dat gedraaf en ook in de zomerstop gezellig sektarisch bijeen willen komen. Pakweg een uurtje gaan we dan en masse calorien verbranden om dan kort daarna diezelfde calorien weer in dat lijf te stoppen met koffie en worteltaart met monchoukaas van Marie, en stroopwafels en bokkepootjes. Egidius van D. is dan weer onze sekteleider annex kruidendokter, want als we op de rand van volslagen krankzinnigheid zijn beland door de muggen die ons teisteren plukt Gied wegbree voor ons, de natuurlijke variant van prikweg, u kent het wel, dat zalfje voor op de camping. Nu nog een preventief werkend gewasje om die beesten alleen al uit de buurt te houden.

Voor degenen die voor het eerst computertoestel hebben ingeschakeld op deze log en zich afvragen waar dit in godsnaam over gaat heb ik geruststellend nieuws. Het gaat helemaal nergens over deze keer. Het is bijna vakantie, het weer is toch klote en met hoogstwaarschijnlijk het volmaakt misplaatste gevoel dat u op mijn stukjes zit te wachten zit ik weer op mijn toetsenbord te raggen. U bent waarschijnlijk gewoon op vakantie maar ik moet het toch ook kwijt allemaal, dus waarom niet gelijk op internet. Mijn muzen kietelen me.

Ik zit in een spagaat. Het feit dat hier op deze URL zo vaak het woord hardlopen valt komt omdat ik via de website van mijn atletiekvereniging van meneer de voorzitter zelf een directe link heb gekregen om over deze moeder aller sporten mijn hartje te luchten. Maar sommige bloedserieuze kunstliefhebbers die via mijn site op mijn weblog belanden zouden op zijn minst een beetje verbaasd kunnen zijn over die hardnekkige sportlust.

Ik zou zelf het romantische idee hebben dat er achter die klik een kunstenaar aan het worstelen is met zijn ezel. Dat ie schrijft dat ie weer compleet lazarus is geweest, dat zijn wiet van slechte kwaliteit was of dat ie in de knoop is geraakt toen hij aan het linedancen was op Slipknot, maar niks van dit alles. Hoewel ik bij het Roparunfeest aardig op weg was naar openbare dronkenschap. Maar ik zal proberen om het een beetje goed te maken.

Het wordt dus hoog tijd om weer even wat serieuzere taal uit te gaan slaan. Tijd voor verdieping. En verbreding. Whatever.

Vraag me niet hoe het komt, maar ik had even een onstuitbare behoefte om me te verdiepen in de geschiedenis van de westerse filosofie. Het zal er allemaal wel bijhoren als je net een eindje boven de veertig bent. Als het niet lukt om indruk te maken met een goddelijk lichaam moet je natuurlijk andere middelen in de strijd gaan gooien en ik had gedacht om dat dan maar verbaal te gaan doen.

Ik heb van Egidius Bertrand Russell’s Geschiedenis Der Westerse Filosofie te leen gekregen, maar heb nog niet de moed gehad om er in te gaan beginnen, maar de in rook gehulde pijprokende grijze man op de achterflap staat te trappelen om me in te wijden in het gedachtengoed van de heren wijsgeren. Inderdaad veel heren, want het valt me op dat er weinig tot nul damesnamen in de index te ontwaren vallen. Ofwel zijn ze nu bezig met een inhaalslag want het boek is uit 1975 en ruikt ook navenant, ofwel willen ze ons mannen graag in de waan laten dat het allemaal reuze interessant is om met de grote levensvragen bezig te zijn. Een motief hiervoor kan ik niet een twee drie oplepelen, maar daarvoor ga ik nu ook juist die 750 bladzijden doorlezen.

750 bladzijden wijsheid. Koleertig, als ik me daar doorheen geworsteld heb kan ik me voorgoed onuitstaanbaar maken bedenk ik me. Straks kan ik pedant de ene wijsheid na de andere oplepelen. Voer voor op de camping. Na 10 biertjes en in het spaans. Bij het zwembad of zo.

Ook erg ! Marlon Brando is dood. Hij was volgens een filmkenner op radio1 een onbegrensde narcist met een hele speciale persoonlijkheid. Hij was de eerste acteur die het aandurfde om volstrekt onverstaanbaar zijn tekst uit te spreken. En in de catergorie weetjes: Het schijnt, dat hij de eerste was die in de speelfilm a streetcar named desire in een t-shirt op het bioscoopscherm geprojecteerd werd en sinds die film waren de t-shirts niet meer aan te slepen.

Vorige week besloten we om iets voor Gied te kopen of te maken. Hij gaat groep 4 trainen en om onze blijdschap van zijn vertrek te tonen wilden we hem iets toepasselijks aanbieden. Angela oppert een t-shirt voor hem te fabrieken. Ik voel me geroepen en een dag later sta ik maar liefst twee t-shirts, anderhalve print, een strijkplank en bijna een strijkijzer te verzieken omdat ik aan de verkeerde kant van het printje sta te strijken. Terwijl ik toch van tevoren minitieus de bruksanvisning had gelezen. Een enorm vieze verschroeide plasticlucht hing nog urenlang in huis rond, het kost wat textiel, maar dan heb je ook wat.

Fientje kwam zijn afscheid van groep 1 ook nog even opluisteren. Tussen al het sporten door had ze gewoon even geen tijd om hard te lopen, maar gelukkig nog wel voor een bakkie koffie en om een beetje de laatste roddels door te nemen. En we waren het er over eens. Het kwam uiteindelijk toch nog helemaal goed met dat heerschap. Gied het ga je goed. Na de zomer neemt Els Priester het van hem over.

De melk van de waterbuffel zorgt schijnbaar voor mozzarella. Niet te vreten eigenlijk zo’n kaasje. Laf spul, dat je met tomaten en basilicum gelukkig nog wel te pruimen kan krijgen.

Er lopen ook runderen in het duingebied waar we sporten. Ze lopen dan af en toe behoorlijk in de weg. Ze doen niks, maar volgens sommigen weet je dat maar nooit. Ze zien er goedmoedig uit, maar er zijn mensen die verzuchten dat ze zo’n dier maar liever op hun bordje hebben. Het is een akelig soort humor in de ogen van velen.

In Stadskanaal is het niet pluis. Evenmin als in Zwijndrecht.

Griekenland wint het europees kampioenschap.

Alzo sprach Zarathustra. Pythagoras, Socrates, Plato, Aristoteles, Thomas van Aquino, Spinoza, Machiavelli, Rousseau, Kant, Byron, Hegel, Cruijff, Marx, Schopenhauer

Cola light schijnt goed te werken tegen diaree. Wat zou er nou toch helpen om deze woordenstroom te stoppen.www.edart.nl

Geen opmerkingen: