zaterdag, januari 14, 2012

Hop on your bike !


hop on your bike !, originally uploaded by edartr.

Het komt in golven. De laatste dagen een enorme behoefte om weer te gaan fotograferen. Het is niet te duiden waar dit soort energie vandaan komt. Deels vanuit de "inner attentionwhore" en anderzijds omdat er gewoon ruimte in de kop is ontstaan. Wat de boel naar mijn gevoel nog meer op scherp heeft gezet is de aankoop van een i-phone 4 . En het feit dat ik nu eindelijk een klein beetje door begin te krijgen hoe het ding werkt. Het was een hebbeding in eerste instantie. Ik had het gevoel dat het blackberry en i-phonefront onderdeel maakt van een soort hype , maar nu ook sijpelt langzaam het besef naar de kleinere vertakkingen van mijn kleine creabeabrein dat zo'n eifoon toch wel ongekende mogelijkheden heeft met name op het gebied van fotografie.
Alle mogelijke aps op het gebied van de directe bewerking, het gebruik van Instagram, Hipstamatic, Swanko Lab, een Tiltshiftgenerator en Pixlromatic voor de effecten waar je als photoshopper een halve ochtend aan zit te werken.

Is het een goede ontwikkeling vraag je je af en toe af. Want vrijwel iedere nitwit kan nu vrijwel op de druk van 1 knopje een relatief acceptabel artyfarty werkje produceren.

Op deze manier ontstaat onbewust een soort wedloop. Tussen de middelen en het doel. Hopelijk ontstaan er bij de van huis uit creatieve mensen juist weer nieuwe impulsen voor echte verrassende en vernieuwende werkjes.

Goede fotografen of multimediale kunstenaars zullen echter altijd boven blijven komen drijven door vaak ondefinieerbare factoren, maar het is inmiddels wel een feit dat het steeds moeilijker voor hen wordt om zich te onderscheiden louter door de exponentiele groei van het aanbod, maar wat er ook wel aan de hand is is dat het aantal podia waarop deze uitingen en denkbeelden geetaleerd kunnen worden eveneens enorm zijn toegenomen.

De technologische ontwikkeling en de daaraan gekoppelde vernieuwing op artistiek gebied hebben iets weg van een processie van Echternach. Een nieuw medium in de kinderschoenen voelt altijd als iets knulligs en artistiek gezien vaak een stap achteruit, maar zodra de mogelijkheden ten volle en intelligent benut worden rennen we 2 stappen naar voren.

Hop on the train.

Geen opmerkingen: