vrijdag, april 25, 2014

ON THE BLOG AGAIN, DE WEG DIE VOLGT

 Stoppen met stapelen, 1 ding, Weg met de warboel,
 Groot succes in klein bedrijf, Succes in zaken,
 Webhelden, Buy-ologie, Financien voor ZZP-ers,
 ZelfHulpKameradenHulp, Internetmarketing voor dummies,
 AMBITIE, Uitverkocht ! Dit wordt jouw jaar, Topverkopers,
 365 dagen succes, Winning without losing BITSING, met de subtitel Garanties voor Groei ….

 Nou ja dat is zo’n beetje de literatuur die ik het laatste jaar ter hand heb genomen, maar het is ook smullen van de websites van diverse bedrijfscoaches en managementsgoeroes. Het was en is een hele industrie op zich. En dan pik je van alles de beste ideeën uiteraard.

Want niet alles past bij de business waarin je terecht bent gekomen. Eén ding komt echter wel heel vaak naar voren en dat is actief een weblog bijhouden met betrekking tot het gebied waar je actief op bent. Bij mij is dat aardig breed en dat is ook soms gelijk het euvel. Je wilt eigenlijk veel teveel op teveel verschillende velden. En door je ingebakken zucht naar perfectie is dat natuurlijk ook tegelijk de weg naar de hel. Paved with good intentions, maar te vaak met onafgemaakte lijntjes. Op zich niet erg want je moet natuurlijk af en toe wel onderzoeken of iets je plezier geeft of niet.

 Maar ik dwaal weer een beetje af. Keep it short and simple.

Wat is er met mij aan de hand ? Welnu, afgelopen oktober/november ging ik wel akelig dicht langs het randje van de burn-out. Gewoon een combinatie van wilskracht, stoere ingebakken dogma’s en de wil om iedereen maar eens te overtuigen van hoe succesvol je eigenlijk wel niet bent omdat je het altijd maar zo druk hebt en een verschrikkelijk VOL BORD. Dat moet dan natuurlijk bij iedereen heel veel respect af gaan dwingen, terwijl je bankrekening eigenlijk over het algemeen contant op -2000 staat. O jongen, wat ben jij succesvol !!

 En je hebt het heel erg druk met alles en iedereen daarvan te overtuigen. Zozeer dat je vergeet wel eens een keer NEE te zeggen. Eager to please, bang om te falen en je kan en moet natuurlijk alles aannemen, maar wat je dan heel erg aan het vergeten bent is om ook weer eens een keertje voor jezelf te gaan zorgen.

 Sounds serious allemaal en dat is het ook best wel. Wat me voor ogen staat is om het proces en mijn dagelijkse beslommeringen weer te gaan bloggen. Nog een taakje erbij zou je zeggen, maar het kan ook heel louterend werken. Een aantal taken worden de komende week aangepakt. Hieronder voor degenen die nog nooit van edart aka ed van der hoek hebben gehoord. Omschrijf het werk als vrolijk enne ... heel veel hondjes ... in auto's, maar stel u gerust. Ook non-canines, afijn zoek het even uit !


http://www.edart.nl/


Bijschrift toevoegen

Geen opmerkingen: